simpleserggio.blogspot.com Web analytics

joi, 4 octombrie 2012

Maros Bike Marathon-Una din cele mai frumoase curse

Probabil una dintre cele mai frumoase experiente ale mele la concursuri de pana acum. Mi-a placut prea mult.Sa va spun de ce: pe langa faptul ca totul a decurs cum nu se putea mai bine si aici ma refer la chestiile tipice pe care le faci inainte de concurs( somn, masa,moral,motivatie).Mi-am dat seama ca va decurge frumos dinainte cu 2 zile de concurs cand mi-a dat vestea Elisei (sunt sigur ca va veti da seama care era vestea din poze ).Multumita lui Eli am participat cu bicicleta lui care este un Raven cu transmisie x0, furca magura, roti crossmax slr pe tubeless. Desi eram putin supersitios in legatura cu tubeless la prima experienta cu ele nu m-au dezamagit.

Inainte cu o zi am dormit 11 ore dupa care m-am trezit si am plecat direct la drum impreuna cu gasca din resita : George, Rica si Marian. Odata ajunsi in Gilau am luat o masa copioasa la pensiunea Gong, iar peste noapte am dormit la Eli si Iulia care sunt un cuplu deosebit si au un motan incredibil de frumos si un hamster.

In noaptea dinaintea cursei nu am dormit prea mult m-am trezit inca de la 4, dupa ce cu o seara inainte dormisem 11 ore acum m-am trezit la 4 perfect odihnit si pana dimineata ma rugam sa treaca timpul mai repede de nerabdare. Vreo 3 ore m-am gandit intr-una la un proiect interesant pe care vreau sa-l pun in aplicare la anul. Daca ati citit blogul in ultimele zile stiti despre ce vorbesc, altfel nu va zic decat cand va fi gata.Cat despre concurs, inainte de start am reusit sa ma misc putin dar nu m-am incalzit asa cum as fi vrut plus ca am stat vreo 10 minute la start. Inca odata mi s-a confirmat ca eu nu pot inca sa merg bine pe primii km, pana imi gasesc ritmul si incep picioarele sa-si dea drumu dureaza ceva. La Maros abea dupa jumatatea primei urcari am inceput sa merg cum vroiam asta si multumita lui ET alaturi de care am facut o cursa grozava si pe aceasta cale vreau sa-i multumesc pentru trena si pentru tot.Imi cer scuze ca nu ti-am tinut de urat si pe final, dar trebuia sa-mi iau revansa de la Arad. Am citit blogul tau si vreau sa zic ca nu era tactica la final ci pur si simplu m-au apucat crampele la picioare si incepusem sa-mi dau pumni singur. dupa care mi-am revenit si am vazut borna cu 2 km de unde m-am facut pierdut.

Multumita lui ET am mentinut tot timpul cursei un ritm asa cum trebe, de fapt cred ca ne ajutam reciproc ("munceam" cum a zis el).Un singur regret am, ca nu am apucat sa arunc mai mult de 3 priviri rapide in timp ce treceam prin "Austria". Din ce am tras cu ochiul, e o zona superba sper sa revin in afara unui concurs pe acolo.

Mi-a placut pentru ca m-am simtit bine, m-am hidratat si alimentat corespunzator astfel incat sa nu am probleme de acest gen. Am mancat gelurile isostar exact unde imi propusesem astfel ca aproape toata cursa am fost capabil sa trag de mine.De mult timp visam si vroiam sa ajung la final si sa spun ca am dat totul la concurs, de data asta mi-a iesit cel mai bine.


Am savurat din plin traseul multumita bicicletei. Nu am riscat mai mult decat era necesar pe coborari, pe urcari ma luptam cu soarele si transpiratiile, ne uitam numai in fata si veneau unul dupa unul. Coborarile de viteza pe sant-uri si contra-pante au fost un deliciu pentru mine cat si pentru ET, amandoi urlam de extaz. Pe final era sa mi-o fur si eu la hopul acela dar am avut noroc sa am viteza corespunzatoare si sa ma mulez pe rampa. Un finish lejer cu un sprint castigat cu 1 km inainte. Anul asta MBM a avut toate ingredientele, multumita lui Eli care a fost in spatele cortinei si a multumit 434 de participanti. 10 pentru organizare,traseu, marcaj, 10 pentru un eveniment marca Maros !

Cireasa de pe tort care a facut posibila aceasta frumoasa experienta a fost testarea bicicletei lui Elisei. Am simtit care este diferenta de greutate si diferenta de vreo 2000 de euro. Impecabil s-a comportat, mi-a permis sa-mi fac de cap pe unul din cele mai frumoase trasee din tara, si sa dau ce am mai bun. Ca rezultat este o evolutie modesta spre deosebire de anul trecut cand eram in plina forma anul acesta am scos cu 11 minute mai slab cu locul 18 la general spre deosebire de 11 anul trecut. Pe de o parte e dezamagitor statistica aceasta dar asta e, a trebuit sa fac niste compromisuri anul acesta. Ne mai antrenam si revenim la anul cand sper sa incep sezonul cu o bicicleta la fel ca cea de la test."Va dorim numai succesuri" ! Sa fiti cuminti !

ps: Raven-ul a trecut testul, Cumparati-va FOCUS !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu