simpleserggio.blogspot.com Web analytics

vineri, 19 octombrie 2012

Cum Sa Te Bucuri De Viata



Pe zi ce trece observ la mine un lucru si cred ca este valabil si pentru majoritatea oamenilor. Uitam sa ne mai bucuram ne viata, uitam se ne mai oprim si sa ne mai gandim, tot timpul facem lucruri.
Astfel, am sa te ajut sa te bucuri de viata, vom incepe printr-un mic exercitiu, pe care ti-l propun sa il faci maine.
Maine dimineata vreau sa faci urmatoarele lucruri:

  • Cand te trezesti vreau sa iti observi corpul, si sa te gandesti ce masinarie incredibila este. Cum poate respira automat, fara ca tu sa faci ceva. Cum poti sa auzi vocea din capul tau fara sa se auda in exterior. Cum poti sa vezi. Cum poti sa mirosi, cum poti sa simti..
  •  Vreau sa iti pui o cana cu ceai sau o cafea, si sa observi textura. Sa observi (in cazul cafelei) bulele care se formeaza deasupra. Sa observi, atunci cand torni laptele spectacolul incredibil ce se intampla in cafea..  Vreau sa mirosi si sa simti gustul si aroma acelei bauturi. Vreau sa te gandesti cata munca s-a depus pentru a culege si manufactura cafeaua. Pentru a hranii animalele ce ti-au produs laptele. Pentru cana din care bei. Vreau sa observi fiecare detaliu fii multumit cu ceea ce ai.

  •  Apoi cand iesi din casa, vreau sa te operesti pentru o secunda si sa privesti in jur. O sa observi poate alte blocuri, poate case, poate natura. Vreau sa fii atent la detaliile incredibile si la felul in care frunzele se misca si la lasa in voia vantului, fara a se opune, fara a avea nimic de zis… doar existand. Vreau sa observi culorile, vreau sa observi diferitele nuante si umbre.
  •  Apoi cand mergi spre mijlocul tau de trasport, vreau sa iti simti trupul, cum pasesti, cum respiri, cum gandesti. Cum clipesti si cum iti bate inima. Cum acest organism functioneaza.



Vreau sa te bucuri de acest dar si vreau sa privesti viata ca pe un dar. Este ceva incredibil ce experimentam noi acum. Nu ne putem da seama cum am fost creeati si cu ce scop, insa putem sa admiram si sa fim multumiti de acest dar, de aceasta oportunitate.. oportunitatea de a fi in viata si de a experimenta acest lucru absolul fantastic.
De maine vreau sa incepi sa traiesti cu adevarat viata. De maine vreau sa fii recunoscator pentru viata ta si sa te comporti ca atare.
Incearca sa te deconectezi de tot ceea ce este in jur, de oameni, de aparatura, de blocuri si incearca sa te privesti pe tine ca pe un element, ce traieste, respria, vede si gandeste…

Vreau sa fii fericit.. si singurul mod de a face asta este sa fii multumit cu ceea ce ai. Maine o sa fie cea mai intresanta zi din viata ta, pot sa pun pariu.

Somn usor si o zi minunata iti doresc

sursa: http://crististefan.com/fericire/

Un comentariu:

  1. Buna! Sunt Felicia, asistent cros la Crosul Padurii, un proiect ViitorPlus. Dorim sa te contactam in privinta participarii/promovarii Crosului Padurii. Luam legatura cu tine pe facebook sau ne poti lasa o adresa de email? Emailul coordonatorului crosului este lia.bolte(at)viitorplus.ro. Emailul meu este felixiulia(at)gmail.com. Sa ai o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere