simpleserggio.blogspot.com Web analytics

duminică, 31 iulie 2011

SHIFT-SCHIMBAREA - Documentar.

Am vazut acum cateva zile un documentar care m-a impresionat foarte placut.
Nu voi spune prea multe, pentru ca vreau sa va las sa descoperiti singuri.


Iniţial numit "Ambition to Meaning: Finding Your Life's Purpose", filmul The Shift vorbeşte despre schimbarea ce trebuie să aibă loc în viaţa noastră când ne descoperim adevăratul nostru scop. Purtătorul mesajelor din film este Wayne Dyer, psiholog considerat de mulţi americani drept „părintele motivaţiei" şi totodată iniţiatorul mişcării de dezvoltare personala din SUA.


În film, Wayne Dyer tratează şi problema ego-ului. Noi venim pe lume ca o creaţie perfectă a lui Dumnezeu. În timpul celor 9 luni în care suntem concepuţi, ni se dă tot ce avem nevoie fără ca noi să ne zbatem. Nu ne îngrijorăm ce culoare vor avea ochii sau pielea noastră, nu ne gândim ce înălţime sau păr vom avea. Însă după cele 9 luni apărem pe lume, iar părinţii încep să ne educe. Wayne Dyer descrie acest fenomen 
ca Edging God Out şi înseamnă apariţia ego-ului.



Wayne spune:
"Daca Dumnezeu in cele 9 luni cand ai fost in burtica mamei ti-a dat tot ce ai avut nevoie de ce crezi ca dupa ce te-ai nascut nu mai ai toate resursele?"


Am aflat ca nu atragi ceea ce iti doresti ci atragi ceea ce esti

In viata putem fi de multe ori pe un Titanic, un vas mare care poate reprezenta tot ceea ce ai crezut ca vrei: bani, casa, masina, statut, lux etc. Un vas unde poti fi chiar tu capitanul, crezi ca deja totul este aranjat in viata ta… si se intampla ca acesta sa se scufunde.

Ce aleg atunci? Unii raman acolo si tin cu dintii de ceea ce "au" pana vasul se scufunda. Altii aleg sa paraseasca vasul la timp. 


"Daca sunt ceea ce am, si pierd la un moment dat tot ce am, atunci cine sunt ?" 
  
Va sugerez sa investiti 2 ore in educatia voastra, 2 ore care pot face SHIFT (schimbarea).


Un comentariu: