simpleserggio.blogspot.com Web analytics

duminică, 19 iunie 2011

O idee interesanta, un vis ascuns.



Am gasit astazi o pagina de facebook,iar ceea ce-am vazut si ce-am citit vreau sa vedeti si voi.

Este vorba de http://www.facebook.com/media/albums/?id=142699105770909#!/media/set/?set=a.142700509104102.19029.142699105770909
unde sunt prezentate aproape 273 de locuri de vizitat in Romania inainte sa pleci sa vizitezi si in afara. Asta pentru a putea spune :"In X tara e mai frumos decat la noi in romanica".Mai intai trebuie sa descoperi Romania.



Am gasit apoi siteul unui tip care intentiona sa faca turul Romaniei pe motocicleta si sa vada mare parte din aceste 273 de locuri, printre care si locuri "secrete" stiute numai de el.

In timp ce ma uitam la poze, ma gandeam, oare cum ar fi sa faci asta toata viata ? sau cel putin atat cat iti doresti. Sa nu mai stai cu grija lipsei locului de munca,cu gandul ca n-o sa ai o pensie buna, cu gandul la cheltuieli si toate grijile, voi stiti mai bine. Eu nu le-am experimentat inca.

Imaginile acestea au trezit si mai mult dorinta de a ma apuca de cicloturism. Am mai citit povesti despre oameni care au plecat in jurul lumii pe bicicleta, cum ar fi:
-despre Bacauanul care a facut turul lumii la 40 de ani-http://www.inainte.eu/2009/11/un-bacauan-a-facut-turul-lumii-pe-bicicleta-la-40-de-ani/
sau


-despre japonezul care a facut inconjurul lumii in 11 ani - http://www.libertatea.ro/detalii/articol/un-japonez-a-facut-inconjurul-lumii-pe-bicicleta-264113.html

Asta e un vis,sa calatoresc in jurul Pamantului pe 2 roti, pe care sper sa-l indeplinesc vreodata. E frumos sa vizezi, sa calatoresti, sa vezi locuri frumoase, sa faci poze, sa cunosti oameni noi, locuri nemaipomenite,sa te bucuri din plin de viata asta, dar eu ma tot intreb: unde dau la facultate peste un an ?

Am citit la un moment dat intr-unul dintre articole, ca un tip s-a gandit ca ar vrea ori sa stea 10 ani sa invete sa faca bani sa ajunga milionar ori sa calatoreasca peste tot in lume sa traiasca aventura vietii si sa umple serile la bar cu povestile lui, si a ales a 2-a varianta. La urma urmei, citez "Cred ca la sfarsitul vietii, inainte sa disparem din aceasta lume, suntem doar noi,singuri, cu amintirile care ne-au dat inseamnatate si care ne-au format in ceea ce suntem."


Incepem ?

Un comentariu:

  1. super fain articolul :)te fac sa te gandesti daca chiar merita sa ai un loc de munca ,dar eu zic ca e mult mai frumos sa explorezi frumusetile lumii ; iar la batranete sa te gandesti ce lucruri frumoase ai facut si ai intalnit in drumul tau .Mi-ar place sa fac si eu macar o particica din toate cele propuse ;dar prima data sa incepem cu pasii mici :))Cel Mai Fain Articol:X:*

    RăspundețiȘtergere