simpleserggio.blogspot.com Web analytics

duminică, 13 noiembrie 2011

Intrebari fundamentale pentru identificarea scopului tau.


Am gasit articolul pe un site pe care il urmaresc. 

Unele dintre intrebarile pe care le vei citi in lista de mai jos ar putea sa te ofenseze, sau sa te intrige sau sa te contrarieze. Altele ar putea sa declanseze o revelatie in mintea ta!

Un filozof grec spunea ca "viata este asemeni unei corabii, are nevoie de o destinatie, altfel va pluti in deriva fara un scop si la un moment dat se va izbi de stanci"

Am descoperit practic si uneori accidental, ca o intrebare bine pusa in legatura cu scopul in viata poate declansa schimbari uriase in bine in viata unui om. Raspunsul de tip revelatie la o astfel de intrebare inspirata poate declansa un intreg set de decizii majore.

Motivul este evident:
Cand realizezi ca nu te afli pe drumul cel bun primul lucru pe care il ai de facut este sa te opresti din mers. Iar daca realizezi ca te afli pe drumul cel bun, atunci bucura-te pur si simplu de calatorie.
Si in primul caz si in al doilea, setul de intrebari care urmeaza iti poate fi de foarte mare folos.  1.  Ce iti place sa faci atat de mult, incat ai plati pentru asta?
  1. Daca ai afla astazi ca mai ai de trait exact 5 ani, ce ai face incepand de maine? 
  1. Daca ai castiga un milion de euro neimpozabil, ai continua sa faci ce faci acum? 
  1. Peste 15 ani, ce ai vrea sa scrie pe prima pagina despre tine, in cel mai important ziar din tara? Care ar fi titlul articolului? 
  1. Ce vrei sa spuna prietenii tai despre tine la ceremonia ta funerara? 
  1. Cand erai mic ce le raspundeai celor mari la intrebarea: Tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare? 
  1. Ce ai face daca ai sti absolut sigur, dincolo de orice dubiu, ca este imposibil sa esuezi? 
  1. Ce ai vrea sa le spuna copiii tai nepotilor tai despre tine? 
  1. Daca ai putea acum sa te proiectezi in viitor, in ultima zi a vietii tale si sa iti iei un interviu, care sunt trei intrebari pe care ti le-ai adresa? 
  1. Ce ai face daca nu ti-ar fi frica ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu