simpleserggio.blogspot.com Web analytics

marți, 22 aprilie 2014

Prima pedala, primul concurs - primul podium !

Mult asteptatul inceput de sezon si-a facut aparitia la concursul organizat de Racing Bike Pro si anume "Prima pedala" care este si prima etapa din West Bike Tour, despre care puteti citi mai multe aici west bike tour.



Astfel, sambata dimineata eram in drum spre Lunca Muresului impreuna cu Iulian. Odata ajunsi in zona inscrierilor, am fost intampinati cu multa voie buna, in acelasi loc organizandu-se si un concurs de trial pe langa cateva concerte de muzica. Fiecare isi astepta startul. Cei de la Race primii la 10:30, urmati de Elite la 12:30, iar ultima proba a fost proba de sosea unde au fost prezenti cei mai buni ciclisti de sosea ai Timisorii si Aradului.

Cat despre cursa de mtb, consta in mai multe ture pe un traseu de 8 km aproape plat tot. Dupa 2 ture de incalzire si recunoastere, ne-am strans la start o mana de oameni, la categoria Elite. Pentru ca stiam ca nu prea ai unde sa depasesti, m-am pozitionat inca din primul tur in fruntea micului pluton, pana in momentul in care am gresit o intersectie pierzand 2 pozitii.


Cea mai mare parte din traseu s-a desfasurat pe poteci single trail foarte faine prin padure, cu unele linii de viteza. La un moment dat se urca putin pe un dig dupa care se intra pe un traseu de motocross si inapoi prin padurea luncii.

In al doilea tur din cele 6 ramasesem doar impreuna cu Emanuel Tomuta in frunte. Dupa ce am incercat usoare ruperi de ritm am vazut ca nu reusesc sa il indepartez prea mult si nici eu nu eram capabil sa fortez suficient, am ales sa rulam constant cand eu cand el in frunte,  pana in turul al 6-lea la sprintul final, unde desi credeam ca am gandit bine tactica, victoria mi-a fost suflata in ultimul metru inainte de finis, la incredibila diferenta de 1 zecime.


Noroc cu cip-urile ca altfel ne luam la harta. Pana nu am vazut calculatorul nu imi venea sa cred, de fapt, nici dupa aceea nu imi venea a crede. Asta e. Am mai trecut in cont un sprint pierdut si o lectie invatata. Pierdem mereu si repetam greseli pana cand le invatam odata pentru totdeauna.



Chiar si asa sunt bucuros ca am inceput sezonul cu un podium si ca am testat noua bicicleta de concurs.

Dupa concursul de la Arad, eram din nou pe drum pentru a participa a 2-a zi la alta deschidere de sezon, de data asta la Oradea la Probikers Marathon.

Poti urmari cum s-au desfasurat lucrurile aici : Pro Bikers Marathon Oradea.




vineri, 18 aprilie 2014

Calendar Competitional 2014

Calendarul meu competitional in prima faza pentru sezonul 2014 arata in felul urmator :

Aprilie:
12 - Prima pedala Arad
13 - Pro bikers Maraton Oradea
27 - Maratonul Fagetului Cluj

Mai :
3-4 - Thassos Cup Grecia
17 - Cozia MTB
25 - Romanesti

Iunie:
8 - Concordia
15 - Brasov XCM
22 - Maratonul Tarcu
29 - Moneasa MTB

Iulie:
5 - Mtb Baia Mare
13 - Casoaia MTB
19-20 Campionatele Nationale XCO
26 - Gurasada Park

August:
2 - On top of the world Sinaia
3 - Arsenal Park
17 - Geiger MTB

Septembrie :
13 - Siria Arad
21 - Campionatele nationale XCM
28 - Maraton Gilau Cluj

Octombrie :
5 - Racing to the top
26 - Pietroasa

Sa ne vedem sanatosi , frumosi si cu voie buna la start !
Spor la pedalat !