simpleserggio.blogspot.com Web analytics

duminică, 26 mai 2013

marți, 21 mai 2013

Back in business - Cozia MTB

Ieri participam la Cozia Mtb Race pentru prima oara, intr-o zona superba din judetul Valcea. Un concurs la a 2-a editie care promite multe prin zona in care se organizeaza si asa a si fost.

Multumita lui George Popovici am avut parte de cazare de 5 stele , ideala astfel incat sa fim cat mai pregatiti pentru start. Un start simbolic prin oras dupa care s-a dat startul real pe un traseu cu 1560 diferenta de nivel si 40 de km parcursi in 2 : 34.

Un traseu deosebit care dupa Liman Bike Race nu m-a mai surprins cu diferenta mare de nivel, insa m-a surprins placut cu peisajele frumoase, oamenii din sate care te incurajau, coborarile tehnice din padure dar si cu urcarile unde ne luptam cot la cot mai multi concurenti. Altii mai sprinteni altii nu.



Acest concurs m-a mai surprins insa si dintr-un alt punct de vedere. Mare mi-a fost mirarea sa vad ca sunt in fruntea cursei de 2 ori. A 2-a oara eram pe a 2-a urcare fiind considerata cea mai grea si trageam tare de pedale sa ii prind pe cei din fata cu o dorinta incredibila. Speram ca dupa fiecare curba sa il vad pe cel din fata, si nu se intampla asta, si trageam mai tare mai tare si nimic. Stiam ca daca sunt perseverent trebe sa apara cineva din fata, dar nu a dat roade.

Cand am ajuns in primul sat si am vazut cativa oameni, ii intreb cati mai sunt in fata, la care raspunsul lor este : Hai hai trage tare ca esti primul !  In Gandu meu: Astia vor sa ma motiveze chiar daca sunt al 4-lea al 5-lea. Frumos din partea lor ! Continui si mai gasesc alti oameni, intreb si de data asta : Al cate-lea sunt ? Raspuns: Primul !! Zic in mintea mea : N-au cum sa minta atatia, inseamna ca sunt primul.

Si aici am fost din nou la conducerea cursei, insa imi era frica sa nu patesc ca la BMM in 2011 cand in ultimii 5 km am pierdut locul 1. Si cum de ce tie frica nu scapi, nu trece mult si ma trezesc in spate cu Doddo, continuam impreuna spre ultima urcare, unde din cauza dezhidratarii il vad ca nu mai poate. Iar eu cum aveam o dorinta incredibila sa castig, incerc sa fortez la push-bike si sa ma distantez de el.



Eram in extaz. Incep coborarea spre finis, ma uit din cand in cand in spate, si nimic nu ma mai opreste sa castig PRIMA cursa din anul acesta si cred ca si prima din viata mea. Pentru prima oara, am fost castigatorul absolut.



Insa trebuie sa fiu fair-play si sa recunosc ca am avut noroc si nu eu am fost cel mai bun, insa am fost o combinatie perfecta intre : Atentie, Concentrare, Dorinta si Antrenament. Pentru acest lucru multumesc Isostar Romania si Compressport.

Pana una alta ma bucur de victorie si de modul in care am inceput sezonul, dupa un an cu BAC si rezultate slabute. Inca un concurs la care am putut fi prezent cu micul stand Isostar si Compressport, toate multumita echipei cu care am venit, fara de care nu m-as fi descurcat si pe care ii felicit pentru rezultatele obtinute: Marian, Rica si doamna Mirela.



Fac o paranteza si te intreb : Cum ti s-ar parea un concurs de XCO la Resita ? S-ar putea sa fie noul meu plan pentru anul viitor. Vorbeste cu mine si spune-mi te rog parerea ta despre aceasta idee, intr-un comentariu mai jos.


Pana la urmatorul concurs...fiti cuminti si pedalati corect !

marți, 7 mai 2013

Training Camp Thassos

Pe scurt a fost un sejur All-Inclusive, adica a inclus tot ce se putea: peisaje frumoase, plaje de vis dar si munca din greu pe bicicleta, cum e de obicei la inceput de sezon. Am avut parte de adrenalina cu salturi de la 10 m , am cunoscut oameni deosebiti , interesanti si pasionati de viata, oameni pe care vrei sa ii mai revezi,am avut parte de mancare pe alese multumita bucatarilor echipei SMART :)) , mai ales pe langa toate momentele frumoase am avut parte de o gasca super faina.



Asa cum probabil stiti a fost vorba de 4 zile din care prima a constat in Tour of Thassos, cel mai bine s-a clasat George fiind al treilea roman, terminand cu primul pluton pe locul 12. Eu am avut rezultate mai modeste, mai slab ca anul trecut , sunt constient din ce cauza dar sunt increzator in planul meu de antrenament.
Restul zilei a fost rezervat pentru refacere cu ajutorul produselor Isostar si Compressport.


A 2-a zi am luat startul la cursa de mtb unde ne-am jucat putin cu relieful stancos al insulei. George a fost iarasi in forma obtinand locul 8 si locul 4 la general pe ambele zile (sosea+mtb), destul de aproape de podium.
In celelalte 2 zile una a fost relax total iar in ultima zi am mai facut odata turul insulei.

Personal pentru mine au fost primele 2 curse din an. Insa prima cursa oficiala va fi week-end-ul viitor. Ne vedem la Liman unde voi fi prezent cu micul stand Isostar si cu produse Compressport (folosite pentru recuperare) pentru a va oferi produsele de care aveti nevoie pentru a face fata cu brio traseului pregatit de echipa lui Alin , si credeti-ma ca dupa ce am vazut traseul, chiar aveti nevoie !

Am realizat pentru voi un videoclip in care am incercat sa surprind cele mai interesante momente din acest Training Camp .
Astept parerea voastra, sper sa va placa !

Multumesc sponsorilor care au facut posibil acest lucru si care ma sustin fizic si moral tot timpul :
parintii mei !

Enjoy !


thassos from Paraschivu Sergiu on Vimeo.