simpleserggio.blogspot.com Web analytics

joi, 31 ianuarie 2013

Lance Armstrong

Avand in vedere ca e valva mare zilele astea legat de subiectul "Lance Armstrong", m-am gandit sa-mi exprim si eu parerea asupra lui.



E adevarat, e vinovat ! Pentru ca a mintit, si pentru ca a trisat. Insa acest fapt nu inseamna ca el nu mai e o legenda pentru mine si pentru multi altii. Adica, chiar daca a mintit si a trisat, el tot a dobandit cancerul, una din cele mai urate boli .

Chiar daca a fost dopat, el tot a trebuit sa se antreneze 5-6 zile pe saptamana, 5-6 ore pe zi pentru a fi in forma. Dopingul nu te duce prea departe, daca nu o fac picioarele. Nu stiu exact care e procentul cu care i-au crescut performantele insa cu siguranta nu e prea mare.
Chiar daca s-a dopat, tot a trebuit sa transpire zile intregi pe bicicleta la antrenamente si mai ales la concursuri, tot a fost epuizat dupa fiecare zi din turul Frantei. Si pe langa asta, cati dintre voi care il acuzati si il aratati cu degetul, aveti idee ce efort presupune sa te bati la un sprint de finish ?




Pe langa aceasta nu poti sa stergi cu buretele tot ceea ce a facut. A nascut un brand, Livestrong, si sustine lupta impotriva cancerului. Multumita lui sunt oameni care mai vad inca lumina zilei.

E usor sa stai in fotoliu cu punga de chipsuri si cola langa tine si sa spui "Huaa hotul, dopatul ! nu merita nimic".

Scopul acestui blog este de a va arata ca Lance Armstrong inca merita admiratia noastra, chiar si dupa ceea ce a facut. La urma urmei e de admirat si faptul ca a avut puterea sa recunoasca intr-un final, dupa ce a fost tradat de toti coechipierii si toata lumea. Sunt alti oameni pe lumea asta care ar trebui condamnati, nu el.Sunt alti oameni pe lumea asta care va fac viata mai urata, nu el, din contra, el e un model si un vis pentru unii dintre noi. El merita in continuare admiratia noastra !

duminică, 20 ianuarie 2013

De ce sunt importante produsele Compressport ?

Probabil unele dintre cele mai noi si inovative produse pe piata din Romania.
Compressport revolutioneaza performanta in diferite sporturi, cum ar fi : alergatul,triathlon,ciclism,tennis, basket,ski de tura, fotbal, handball si orice alt sport iti solicita fizic corpul. Pe langa aceste produse de compresie , mai puteti gasi si alte accesorii. Compressport prezinta o gama de produse pentru aproape fiecare parte a corpului: jambiere, maneci, cvadriceps, tricouri, casti pentru inot si alte accesorii. Puteti vedea intreaga gama de produse aici:
http://www.compressport.ro/



Cum functioneaza si cum ajuta purtarea jambierelor de compresie?

In timpul efortului fizic:

Actiunea de compresie a jambierelor asupra gambelor accelereaza circulatia sangvina dinspre picioare inspre inima, astfel sangele ce poarta CO2-ul revine mai rapid spre inima, iar sangele oxigenat dinspre inima si plamani ajunge mai rapid la muschii picioarelor. Oxigenarea optima a muschilor reduce acumularea de toxine si de acid lactic in muschi, astfel se intarzie oboseala musculara, iar efortul fizic in parametri normali poate fi prelungit.
De asemenea prin suportul suplimetar al gambelor oferit de compresie se reduc miscarile oscilatorii si de vibratie ale muschilor gambei in timpul execitiului fizic, se salveaza astfel energie irosita inutil de catre muschi si astfel se reduce oboseala musculara, iar gambele vor putea sustine un efort fizic mai de durata.
Tesatura de compresie reduce socurile la nivelul ligamenetelor, tendoanelor si muschilor cauzate de impactul piciorului pe suprafete dure in cazul alergarii sau de solicitarile intense la schimbarile bruste de directie. Se reduce astfel posibilitatea de accidentari.




Dupa efortul fizic:

Datorita accelerarii circulatiei sangvine si imbunatatirii oxigenarii muschilor gambei, jambierele asigura o recuperare mult mai eficienta dupa efort in cazul unui antrenament sustinut sau dupa o competitie solicitanta.
Se recomanda purtrea jambierelor dupa participarea la competitii in cazul unui drum lung spre casa cu masina sau cu avionul, in general in situatiile in care pentru o lunga perioada de timp picioarele stau inerte si nu au activitate, iar oxigenarea muschilor este deficitara.
De asemenea medicii recomanda purarea lor si persoanelor cu varice.

Jambierele de compresie R2 (race&recovery) sunt confectionate dintr-o tesatura care nu retine apa, astfel incat chiar si ude raman usoare si confortabil de purtat.

Tricoul Compressport.



Este un tricou confortabil, care te ajuta sa ramai uscat, ajuta la o mai buna respiratie, nu irita si este placut de purat indiferent de temperatura exterioara.

Cele doua buzunare adanci care formeaza un V sunt concepute pentru geluri, chei si chiar pentru telefon. Buzunarele sunt usor accesibile si au un design care impiedica caderea obiectelor.
Croiul din jurului gatului in forma de V se potriveste la toate dimensiunile, prevenind astfel orice disconfort in jurul gatului.

Tesatura fibrelor folosite de Compressport ofera pielii un efect de masaj, inviorand si aducand un confort delosebit. Deasemena tesatura tuburala permite circulatia aerului si stimuleaza termoreglarea.
Materialul este tratat pentru a asigura o protectie eficienta impotriva mirosurilor neplacute si pentru a preveni iritarea pielii.

Transpiratia nu va fi abosorbita de tricou chiar daca aceasta este in exces, ci va fi evacuata. Zonele de tesatura cu aspect de plasa permite o mai buna ventialtie, care contribuie la racorirea corpului si la evacuarea acelerata a umezelii.

Structura tesaturii din zona umerilor evacueaza caldura corpului si transpiratia, mentinad pielea uscata indiferent de temperatura exterioara, de intensitatea si durata efortului.
Cu o protectie reala impotriva frigului iarna si impotriva caldurii vara, acest tricou va deveni al doilea strat de piele al tau.

La fel ca jambierele si pantalonii de compresie, tricoul Compressport nu prezinta nici o cusatura in jurul corpului si la umeri. In acest fel iritatiile nodorite sunt evitate.

Zona de compresie usoara este direct tesuta in material pentru a asigura o tinuta corecta in timpul efortului si asigura alinierea umerilor. Ajuta la mentinerea unei pozitii corecte in timpul efortului de lunga durata, stimuleaza astfel respiratia si imbunatateste oxigenarea in timpul efortului.

 La fel ca toate produsele Compressport, tricoul de competitie a fost proiectat, testat si produs cu ajutorul unei echipe de medici specialisti si sportivi de elita.

Tricoul Compressport a fost proiectat si dezvoltat in Elvetia, este facut din fibre europene si este ansamblat de catre specialisti de imbracaminte sportiva in Tunisia.

Sosetele Compressport.



Folosite in ciclism, alergare, alergare montana, drumetii si chiar pentru uz zilnic.

360 ° de design pentru a oferi ciclistilor un ciorap de noua generatie ultratehnic.

Extrem de usoara si extrem de revigoranta, soseta de ciclism ProRacing activeaza microcirculatia. Bucata ergonomica de la degetul mare, stimularea arcului din talpa piciorului, punctele 3D si multi-fibrele de compresie, va dau agresiune si confort in timpul efortului. Puncte 3D va ofera, de asemenea,  protectie antisoc si respirabilitate pentru zona tendonului lui Ahile si maleola.

Apa nu este stocata in pernele de protectie astfel va pastreaza picioarele uscate.
Tratamentul cu ion de argint este un bonus impotriva transpiratiei si raspandirii bacteriilor.

Te poti documenta singur despre celelalte produse si iti poti alege produsele potrivite pentru tine direct de pe site : http://www.compressport.ro/

Am intrebat cativa prieteni din lumea ciclismului care folosesc jambierele Compressport si s-au declarat foarte multumiti. Au spus ca de cand folosesc jambiere nu mai fac crampe, se recupereaza mult mai repede dupa un concurs si simt din plin beneficiile.

Poti face o comanda, simplu, printr-un email la comrace93@yahoo.com

Multumesc !



vineri, 11 ianuarie 2013

Cum a functionat legea atractiei universale in cazul meu.

Ideea acestui post mi-a venit in timp ce vorbeam cu o tipa proaspat cunoscuta, autoare a cartii "Stimul pentru viata ta".O puteti citi si cunoaste live aici http://oviatanoua.ro/ Ea m-a rugat sa ii explic personal cum a avut succes asupra mea legea atractiei universale, in special in perioada bacului.

Mai mult, am de gand sa va povestesc cum a avut impact aceasta lege de-a lungul vietii mele de cand am aflat de ea, chiar si inainte, fara sa-mi dau seama am aplicat-o.

1.Prima oara, din ce imi aduc eu aminte a fost acum 4 ani. In timp ce ma aflam la un concurs de mtb, la garana. Am avut norocul ca acolo unde am stat peste noapte la cunostinta unui prieten, au fost cazati si o echipa de ciclism si anume Geiger Team. Eu aveam prima mea bicicleta de competitie, o Merida, insa ei avea biciclete care mai de care. Parca eram la EuroBike, asa arata garajul.

Insa dintre toate am remarcat o bicicleta care mi se parea ca e cea mai potrivita pt mine, ca si marime, aspect, echipare.

A trecut concursul, am ajuns acasa si am inceput sa caut pe internet imagini cu bicicleta Cube Ltd Race



Eram complet fascinat de ea, era o diferenta de la cer la pamant intre ea si bicicleta mea de la acea vreme. Imi doream foarte mult sa o am, cercurile de un negru impecabil, culoarea negru mat, stiam totul despre ea.

Ce am uitat eu sa va spun este ca in urma cu 2 ani la acea vreme, chiar de ziua mea, mi se furase bicicleta. Nu-mi venea sa cred, in fine, asta e alta poveste.

Concursul despre care v-am zis, Banat Maraton 2009, a fost in 5 august. A mai urmat Maros Marathon care era la sfarsitul lunii septembrie. Trecusera aproape 2 luni, timp in care eu visam sa am un Cube Ltd Race al meu. In aceste 2 luni s-au intamplat lucruri pe care nu mi le-am inchipuit:
-mi-am gasit bicicleta furata de ziua mea in urma cu 2 ani
-am reusit sa o vand in scurt timp la un pret la care nimeni nu-mi dadea vreo sansa
-mi-am vandut bicicleta care o aveam la vremea aceea, Merida la acelasi pret cu care o cumparasem, chiar pusesem pariu cu un prieten ca o dau.

Intre timp am gasit la o cunostinta, care ulterior mi-a devenit un foarte bun prieten, bicicleta la care visam. Exact cum mi-o imaginam, el o avea de vanzare, insa eu nu aveam suficienti bani. Ma caram cu ea si ma gandeam ce tare ar fi sa fie a mea.
Dupa ce am mai primit o parte din bani de la parintii mei, s-a intamplat asta:


Mi-am cumparat bicicleta mea Cube Ltd Race,cu o saptamana inainte de Maros Marathon.

2. Cu totii visam sa sarim cu parasuta. Insa prea putini facem ceva in sensul asta. Exact la asta ma gandeam si eu, acum 2 ani cu putin timp inainte de ziua mea. Luasem legatura cu un prieten de la care am aflat ca unchiul sau organizeaza salturi cu parasuta. Astfel ca am sunat si am aranjat lucrurile.
In 29 august a fost ziua mea, iar in 2 septembrie eram la brasov facand asta:


Flying from Paraschivu Sergiu on Vimeo.
 
probabil cel mai frumos cadou de ziua mea pana acum. A 2-a zi in 3 septembrie am participat la Mtb Predeal, unde am urcat pe podium.

3. Cel mai recent eveniment in care am simtit din nou foarte puternic ca aceasta lege functioneaza a fost anul trecut cand am dat bacul. Inca de cand am inceput scoala discutam impreuna cu colegii,legat de invatat, ca trebe sa ne punem pe treaba, cum sa invatam , cum sa ne structuram.Unii erau relaxati, altii cum ar fi eu nu eram foarte sigur pe mine, fiind usor influentat si de statisticile din anul precedent. Dar eram optimist si stiam ce imi doresc, astfel ca la intrebarea din partea colegilor mei :"Ce nota vrei la Bac ?" , am raspuns: 8 !

A trecut primul semestru, eram corigent la mate, cred ca proful de mate inca povesteste prin scoala de elevul care si-a marit media de la 5 la 4. Daca nu eu atunci cine ? :))) Cu ocazia asta am invatat ca trebuie sa-mi calculez cu o mai mare acuratete sansele in viitor si sa ma gandesc mult mai atent cand iau decizii. Pe langa asta, faptul ca am fost corigent pe sem 1 inaintea bacului, m-a motivat mai tare sa invat, ceea ce a fost un beneficiu. La urma urmei un esec e mai valoros ca un succes, pentru ca inveti mai multe.

Dar, eu inca vroiam 8 media la BAC. Imi scrisesem deasupra monitorului pe o foaie lipita cu scoci de un tablou: " 254. Paraschivu Sergiu 8,05 Admis ".

Habar nu aveam cum voi obtine nota aia. Majoritatea colegilor mei luau ore la 1-2 materii inca din primul semestru, iar cei care nu luau erau foarte buni. Eu nu ma incadram niciunde. Nu ma lasa constiinta sa dau niste bani pentru un lucru pe care il puteam face si singur, insa oricum nu-l faceam. Din semestrul 2 am inceput sa iau ore la mate, sa fiu totusi un pic mai sigur ca macar imi iese media, iar restul mai vedem. Incepusem sa fac variante la fizica si m-am oprit pentru ca mi-am dat seama ca daca lucrez in Februarie la fizica si fac tot, pana in iulie uit tot si trebe sa reiau iarasi.

In ultimele 3 luni am inceput sa lucrez mai serios, faceam variante la mate 10 pe zi, la fizica la fel cu toate ca aveam trei sferturi din problemele de mecanica rezolvate deja, iar la romana nu faceam aproape nimic, cateva variante cand si cand.

A trecut asa timpul, am mai fost la un concurs, ....2 ,3, un cantonament. Cred ca si uitasem de foaia mea de deasupra de birou.Cam prin iunie am zis stop mtb. M-am pus ceva mai serios pe treaba, iar in ultimele 2 saptamani inainte de prima proba am inceput sa invat la romana comentariile. Imi facusem un plan structurat pe cele 2 saptamani,impreuna cu 2 colegi si era timp suficient. Bun sa nu va imaginati ca era timp sa inveti TOT, ci doar operele cam 20 la numar, fara curente literare.
A trecut si ultima suta de metri, iar la examene am incercat sa fiu cat se poate de calm.
Iar dupa ce au trecut cele 3 probe, in data de 6 iulie m-am cautat pe panoul cu rezultate, iar in dreptul meu scria : (un numar de ordine , care nu era 254 ) Paraschivu Sergiu 7,95 Reusit.



Cele 5 sutimi pana la nota 8 cred ca erau reprezentate de un exercitiu de la mate care uitasem sa-l transcriu de pe ciorna pe foaia de examen.
Am ramas pe ganduri vreo 5 minute, cand am ajuns acasa si am vazut foaia de deasupra monitorului.
Chiar in ziua aceea am tras o fuga cu cativa colegi si am dat o baie pe ploaie la Valiug, ca sa sarbatorim cum se cuvine. In urmatoarele zile ma bucuram de zilele de vara de pe o saltea pe apa savurand satisfactia muncii si sacrificiilor facute.

Pe langa aceste 3 intamplari din viata mea pe care mi le aduc aminte cand vine vorba de "the secret" au fost multe alte momente cand stiam ce vreau, vizualizam si pana la urma obtineam acel lucru.

Cea mai recenta intamplare a fost la facultate cand aveam de recuperat 3 planse la geometrie descriptiva. Il intrebasem pe profesor daca pot sa le recuperez pe toate cand aveam ora cu el, a 2-a zi. S-a amuzat si a facut putin haz pe seama mea, spunandu-mi ca pot sa recuperez cel mult 2 planse.
I-am multumit si m-am prezentat a 2-a zi sa recuperez plansele ce nu le-am facut bine.
Dupa 2 ore, cat dureaza Geometria Descriptiva, aveam o singura plansa facuta si am realizat ce zicea profesorul meu, ca e foarte greu si chiar nu avusesem un moment de respiro.

Cu toate astea, mi-am dat seama ca pot sa ma strecor si sa mai stau 2 ore la scoala, 2 ore suficiente ca sa recuperez si celelalte 2 planse care erau mai usoare.
Chiar astazi am fost la scoala si am vazut ca le-am promovat pe toate inclusiv examenul, fiind singurul din grupa mea incheiat la geometrie.

Sper ca nu a fost obositor ceea ce am scris si sper ca te-am ajutat si pe tine sa intelegi cat de important e sa stii ce vrei, in cel mai mic detaliu.
Asa a functionat legea atractiei universale pentru mine.Daca vrei sa vezi filmul The Secret si sa intelegi mai bine cum functioneaza tot ceea ce am scris mai sus, intra aici : http://divxonline.biz/documentary/697-the-secret.html

Multumesc ca ma citesti.



miercuri, 9 ianuarie 2013

De ce va intra Olanda în criză? ...

Am gasit o chestie interesanta care merita citita, concluzia o trageti voi:
De ce va intra Olanda în criză? ...

Nu pentru că bancherii sunt hoţi şi-i jupoaie pe cetăţeni prin credite şi guvernele prin taxe ci .. .din cauza bicicliştilor !
BICICLISTUL este un dezastru pentru economie. El nu-şi cumpără maşină, deci nu ia credit pentru bicicletă, nu cumpără benzină, nu cumpără cauciucuri de iarnă, nu apelează la auto service, nu plăteşte asigurare, nici rovinietă, nici taxa de poluare, nici amenzi, nu foloseşte parcarea cu plată, nu-şi dotează bicicleta ccu tehnică audio de ultimă generaţie.
În plus nu suferă de obezitate. Deci este sănătos! Oamenii sănătoşi nu sunt necesari pentru economie. Ei nu cumpară medicamente să înflorească farmaciile, nu plătesc analize, nu merg la medicii privaţi să-i ghiftuiască, una peste alta, nu cresc PIB-ul!