simpleserggio.blogspot.com Web analytics

joi, 27 septembrie 2012

Hai cu Maros !

Ultimul concurs important din acest sezon. Daca vrei sa mai prinzi inca odata o zi de pedalat cu pulsul in gat alaturi de noi , inainte sa pui bicicleta in cui. atunci hai la MAROS MARATON !

CLICK PE POZA !!!!


Fara alte prezentari..
Pe langa frumusetea traseelor incercam sa va oferim o motivatie in plus, nu doar pentru a participa si a termina aceast maraton ci chiar pentru a fi unul dintre cei mai buni. Iata asadar recompensele financiare si materiale din acest an:
Se vor acorda premii in bani, pentru fiecare categorie de varsta dupa cum urmeaza (atat la masculin cat si la feminin, atat la 80 km cat si la 50 km):
  • Locul 1 – 500 Lei
  • Locul 2 – 400 Lei
  • Locul 3 – 300 Lei
In plus vom premia separat pe cei mai buni 5 maratonisti, adica locurile 1-5 la Masculin General 80 km dupa cum urmeaza:
  • Locul 1 – 1000 Lei (castigatorul absoult al maratonului)
  • Locul 2 – 700 Lei
  • Locul 3 – 500 Lei
  • Locul 4 – 350 Lei
  • Locul 5 – 250 Lei
Pe langa aceste premii in bani vom organiza cunoscuta TOMBOLA care va fi organizata dupa premiere, unde veti putea castiga unul dintre cele 10 premii

CLICK PE POZA !!!!







Suntem biciclisti sau oameni ?

I-am promis unui prieten ca voi scrie acest articol in speranta ca va trezi ceva in mintile oamenilor alaturi de care pedalez la atatea concursuri intr-un an.

Este vorba despre un concurs, nu mai stiu exact care, unde in timpul concursului unui concurent ii s-a facut rau si a lesinat, chiar pe marginea traseului.
Partea rea este ca a stat acolo cateva minute in sir, in timp ce treceau pe langa el diversi concurenti care in mintea lor incuiata se luptau pentru locul 46 si nu aveau timpul sa deschida ochii de cal sa vada pe langa ce trec.

Intamplarea face ca in cele din urma a oprit cineva si a chemat ajutoarele, concurentul ajungand in cele din urma la spital unde a avut parte de ingrijiri.

"Asa si ? Ce vrei sa ne spui Sergiu?" Pai vreau sa va spun ca acel concurent, cu toate incercarile medicilor, a murit in cele din urma.

??? Cum ? Cum pot sa existe astfel de oameni ? Unde sunteti crescuti ma ? Si se mai mira lumea de ce toata lumea are o parere proasta despre lumea din regiunea Muntenia. Imi  cer scuze ca generalizez, dar asa e, oamenii care stau prea mult la soare,la campie, li se prajesc din neuroni.

Asadar ce suntem mai intai, biciclisti sau oameni ? Ne batem pentru un loc ? fie el chiar si departe de podium. Ca sa scurtam povestea, concluzia o trageti singuri.


PS: M-am documentat ulterior si era vorba de Maratonul Vinului.

Despre principii.

Care sunt principiile voastre ? As fi curios sa le aflu intr-un comentariu mai jos. Principiile fiind acele fraze care va ajuta in anumite situatii sau la care va ganditi inainte de  a actiona.

Mult timp unul din favoritele mele era "Daca nu eu atunci cine? Daca nu acum atunci cand? etc" , avea efect atunci cand aveam nevoie de curaj sa fac ceva imediat (aici stim toti momentul ala cand te uiti la o tipa si nu-ti gasesti tupeul sa spui Buna !) sau momente cand incercam sa-mi planific o chestie.cum ar fi orice vis, gen salt cu parasuta.

Am fost ieri la mall unde am vizionat un film, nu prea bun ce-i drept. Sa nu aveti prea des incredere in propunerile fetelor, dar m-am gandit sa incerc ceva la intamplare. Nu regret pentru ca dupa film am ramas cu o propozitie :" Asta-i tot ce poti?". Un pincipiu care mi se potriveste in mai multe momente , cu oameni, tot timpul.

Ideea era ca, atunci cand ajungi la finalul vietii, te intrebi: am facut oare tot ce am putut sa fiu un om deosebit ? un elev, un fiu, un mentor, un biker, si aici poti pune orice vrei tu. Ai facut orice chestie pe care o aveai de facut cu toata inima, cum spune tatal meu. E un principiu care te motiveaza putin sa faci orice lucru incepand de cand te scoli din pat pana seara , sa faci totul cat poti mai bine.

Cateva dintre celelalte, poate va ramane vreunul in minte:

"De ce sa fii un om obisnuit, cand poti sa fii un om extraordinar!"

"Solutia unei vieti cu satisfactii, nu este comoditatea"

"Un om cand vrea ceva cauta o solutie, cand nu vrea cauta o scuza !"

"POTI !" - a fost declarat cel mai scurt cuvant motivant.

Cam astea sunt, cand imi amintesc mai completez lista,

O seara placuta !

luni, 17 septembrie 2012

Red Bull Moon Time - 13 cu ghinion

13 a fost numarul meu de data asta la RedBull MOONTIME Bike, si a fost cu ghinion, veti afla de ce.



Red Bull este unul din cele mai mari brand-uri, cu siguranta am auzit cu totii de el. Fie din Formula 1, fie din Breakdance, fie din ski sau o gramada de alte sporturi printre care acum si MTB.

Red Bull a lansat in premiera o invitatie celor mai buni rideri de mtb din Romanica la o cursa care s-a desfasurat pentru prima data in centrul capitalei, mai exact in Parcul Tineretului si mai mult a fost o cursa ce urma sa se desfasoare pe nocturna sambata seara la ora 19:40.

Inca de la Arad de duminica trecuta ma gandeam ca week-endul asta sa merg la 2 curse. Stiam ca urma un week-end plin cu aproape 10 concursuri in tara, un numar incredibil, printre care au fost: Duathlon Brasov, Moontime Bucuresti, Cheile Gradistei, MTB Bicaz, Concurs sosea Timisoara, curse de alergat si alte concursuri care acum nu mi le amintesc.

In cele din urma am ales Redbull Moontime si concursul de la Cheile Gradistei- Fundata care este o zona incredibil de frumoasa. Ne-am mobilizat impreuna cu echipa Maros formata dintr-un efectiv de 5 persoane: Elisei,Dan, Nicu, Cristi si subsemnatul.

Am plecat de vineri spre Brasov pentru a vedea traseul de la Cheile Gradistei. Am apucat seara sa dam o tura urmand ca a 2-a zi sa aprofundam mai bine traseul. si spre seara sa fim deja in Bucuresti.
Pe traseul de la Fundata, la recunoastere ne-am propus involuntar sa facem "spectacol". Inca de cu seara am inceput cu trante si tumbe, sambata la recunoastere personal am incercat un flick, dupa o cazatura in cap si Cristi s-a gandit sa ma imite, si i-a iesit, astfel ca 3 dintre noi ne-am ales cu julituri sau doar emotii. Eram bucurosi ca suntem intregi si in drum spre cel mai inedit concurs din tara : Redbull Moontime, cei care au fost inteleg de ce spun asta.

Ajunsi in Bucuresti dupa o tura de recunoastere si putina incalzire, fiecare cum a putut: pe traseu sau pe trainer


ne-am luat numerele



 si nerabdatori, ne-am asezat la start pe masura ce ni se strigau numele.




iar la 19:40 s-a dat GunStart-ul :


Dupa primul tur, semnificatia simbolica a numarului meu a inceput sa-si faca efectul, astfel ca nu cu mult dupa inceperea a celui de-al doilea tur m-am trezit cu pana pe urcare. Astept ceva timp pana vine cineva din spate cu o camera si ma grabesc sa remediez problema care a durat vreo 7 minute ceea ce explica de ce am facut 22 de minute in turul 2 (puteti urmari rezultatele aici -> http://www.nomad-team.ro/2012/09/16/rezultate-red-bull-moontimebike/ ) in continuare imi iau gandul de la lupta acerba si incerc sa ma bucur cat pot de acest traseu foarte reusit, multumita celor de la Nomad Merida.


Trebuie sa spun un MARE " MERSI !" lui Zaco fara de care aceasta experienta nu ar fi fost asa frumoasa. Multumita lui am beneficiat de un far care m-a "illuminat", parca eram Luceafarul ( ca tot am scris despre el la Bac). Cu frontala mea nu m-as fi descurcat si nu as fi savurat in acest mod traseul.



Traseul a fost foarte bine marcat, mi se parea aproape imposibil sa ratezi ceva sau sa te pierzi asta si multumita publicului care a fost cum nu am vazut in viata mea. Atmosfera s-a ridicat la asteptari. Un traseu care desi este intr-o capitala cu un profil plat a reusit sa cuprinda elemente interesante , ce-i drept mai de fuga, dar antrenant care nu te lasa sa culci urechea niciun moment. A cuprins urcari scurte, abrupte, urmate de coborari mai inclinate, pe malul lacului, prin padure pe radacini, pe scari, pe buturugi care trebuia sa le sari, pe poduri peste apa. Toate aceste elemente au reusit sa contureze un circuit deosebit de placut.

Altcumva te simti cand vezi atata lume care te incurajeaza cu diferite urari, am auzit " Hai ca poti ! Nu te lasa ! chiar si "Hai Romania !" :)) de la niste copii simpatici.la care in fiecare tur pana la ultimul nu s-a vazut oboseala in glasul lor, traiau alaturi de participanti.

Este si o faza asupra careia ne-am amuzat tare. Datorita faptului ca am pierdut 7 minute in turul 2, iar primul a facut primul tur in 11:53 asta a insemnat ca urma sa fiu prins destul de curand din urma. Goneam disperat sa recuperez locurile pierdute avand o oarecare satisfactie ca intreceam concurenti dupa concurenti


la un moment dat urcam bara la bara cu un tip ambitios spre varf, iar spre finele urcarii l-am depasit pana la urma. Apoi a urmat o portiune de plat, iar la scurt timp aud din spate : "Stai pe stanga !". Instant am crezut ca e tipul din spate, iar in postura in care eram nu-mi permiteam sa fiu depasit din spate, drept urmare replica mea a fost scurta si la obiect: " Stai tu acolo !" in timp ce acceleram sa nu fiu depasit :)))


Pana la urma cel din spate s-a dovedit a fi suficient de insistent incat sa ma depaseasca iar eu sa constant cu surprindere ca era de fapt Petrache, locul 1. Mi-am cerut scuze imediat de gestul meu copilaros. Cateva minute mai tarziu pe urcarea spre cortul Redbull au urmat si ceilalti urmaritori si anume Tudi, de care am reusit sa ma tin putin, fiind urmat indeaproape de Kelemen, iar la buturugi, Kelemen dansa practic peste ei.
Cel mai mult am reusit sa ma tin de Elisei si Vexi care se duelau pentru locul 5.



Am intrat impreuna cu ei in ultimul tur, iar duelul lor devenind tot mai aprig iar picioarele mele incepeau sa se resimta am renuntat la trena lor si am continuat singur, cel de-al 6-lea tur.

In cele din urma duelul a fost castigat de Elisei, care a completat podiumul la general, reusind si un loc 3 la categorie, fiind singura clasare pe podium din echipa noastra.

Felicitari Elisei, ai meritat dusul de la final!



 De asemenea tin sa-i felicit si pe ceilalti baieti, au mers cum au putut mai bine. Cristi a fost mai ghinionist ca mine facand pana inca din primul tur.


 Dupa calculele mele estimand un timp mediu in turul 2 as fi obtinut probabil locul 9. Ma multumesc cu atmosfera deosebita, publicul de neuitat pe care sper sa-l vad la cat mai multe curse, un traseu care mi-a placut foarte mult, si raman cu amintirea unui concurs organizat cu profesionalism demn de o capitala.


Ridicam paharul pentru castigatori si bem pentru ei ! Ne vedem la Maros Marathon !








joi, 6 septembrie 2012

Cum ar fi ?

Cum ar fi sa fac un film ? sau sa scriu o carte ? sau sa tin un cantonament ? sau toate 3 ? Tocmai ai aflat urmatoarele mele 3 visuri.